Zwangerschapszwemmen

Onze visie

Steeds meer groeit de gedachte, dat zwemmen gedurende de zwangerschap goed is voor de conditie en de voorbereiding op de bevalling. Zoals de groeiende baby in het vruchtwater zweeft, is het in het water gewichtloos drijven. Zeker tegen het einde van de zwangerschap is dit een zeer prettige ervaring.

Wat houdt het in?

Onder begeleiding van een gecertificeerde lesgever, voer je in groepsverband bewegingsoefeningen uit en zwem je baantjes. De oefeningen zijn gericht op bijvoorbeeld de beenspieren, de bekkenbodem, de schoudergordel en niet te vergeten de buik- en borstademhaling.

Wat bieden wij?

Het water is verwamd tot ongeveer 30°C en maximaal 1,60 meter diep. Tijdens het zwemmen kunnen extra oefeningen worden gedaan, die de spieren activeren, die straks bij de bevalling een belangrijke rol gaan spelen. Dit alles in een zeer ontspannen sfeer met veel rustmomenten. Lessen kunnen afgenomen worden via een "strippenkaart", zodat je altijd de vrijheid hebt om per week te besluiten om wel of niet deel te nemen aan de zwemles. Ook kun je in een keer per maand vooruit betalen. Actuele bedragen

Hoe gaat dat?

Iedereen die in verwachting is kan in principe meedoen op woensdagavond van 19.40 tot 20.30 uur. Je bent van harte welkom om een keer gratis en vrijblijvend deel te nemen. Het is wel verstandig om eerst contact op te nemen met uw huisarts of verloskundige voordat u mee gaat doen. Hij of zij kan beoordelen of er voor u eventuele medische bezwaren zouden kunnen zijn.

Voor aanvullende informatie omtrent deze special lesvorm kunt u contact opnemen met zwangerschapszwemmen@dzt62.nl, uw vraag stellen op woensdagavond in het zwembad aan de balie of via WhatsApp 06 1049 1935.