Licentie Zwem-ABC voor DZT’62

Uitreiking Lecentie Zwem-ABC

Op zaterdag 12 mei 2018 heeft Rob de Gier, gedelegeerde van de Nationale Raad Zwemveiligheid, de Licentie Zwem-ABC uitgereikt aan Dirk Pero van de Deurnese Zwemvereniging Triton ‘62.

Het doel van de Licentie Zwem-ABC is om het proces van zwemonderwijs naar een nog hoger kwaliteitsniveau te brengen. Willy van der Steen, maar vooral Dirk Pero, hebben hard gewerkt zodat hun vereniging aan alle voorwaarden van deze licentie voldoet.

Zo zijn alle lesgevers in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), zijn ze voldoende opgeleid en volgen ze bijscholingen. Ook bezit de vereniging nu een ongevallenregistratie, een klachtenprocedure en een vrijwilligers- en veiligheidsbeleid.

Het is algemeen bekend dat DZT’62 de lat hoog legt. Omdat de vereniging naast het leszwemmen ook wedstrijdzwemmen en waterpolo aanbiedt, is het heel belangrijk dat de basis van de kinderen goed is en zij hun zwemdiploma niet bij een spreekwoordelijk pakje boter krijgen.

Het is nu ook voor de buitenwereld duidelijk dat onze lessen deugen en onze lesgevers voldoen aan de richtlijnen en vereisten van de licentie. Ouders die kiezen voor het Zwem-ABC en voor DZT zijn dan verzekerd van kwaliteit.